Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sièis mòrts en un accident de tren près de París

| @tgorguet (Instagram)
Un tren Corail (regional) qu’anava de París a Lemòtges desralhèt divendres de tantòst a Brétigny-sur-Orge, qualques quilomètres al sud de París. Lo ministre de l’Interior, Manuel Valls, confirmèt que sèt personas son mòrtas e que n’i a de desenats de feridas. Se sap pas encara las causas del desralhament del tren, ont encara i a fòrça viatjaires atrapats.
 
“Lo tren es arribat a l’estacion a nauta velocitat. S’es separat en dos per de rasons desconegudas. Una part del tren a contunhat endavant e una autra s’es blocada”, a explicat una font policièra a l’AFP.
 
Dins lo tren i aviá aperaquí 350 personas qu’anavan cap a Lemòtges.
 
Seguissètz las informacions en dirècte del Twitter de l’SNCF.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jacme Tolosa
2.

un tren a 150 km / ora o podrà desplaçar una peça de 10 kg, mas lo problèma es pas aiçò ; lo problèma es de quina manièra quatre bolons se son desfait.

  • 1
  • 0
Ives
1.

Son curiosas las rasons que balhan la direccion de l'SNCF al sicut de l'accident d'aquel tren interciutat ... Cossí se pòt desplaçar soleta una pèça de 10 quilos ? E perqué s'afanar a voler balhar una explicacion (sens un minimum de léser per far una vertadièra enquèsta) ?

  • 4
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article