Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Claudi Martí onorat pel prèmi Charles Cros 2023

La prestigiosa acadèmia de critics e especialistas del disc a soslinhat lo ròtle de Martí per cantar los combats socials e l’identitat occitana

Claudi Martí onorat pel Prèmi Charles Cros 2023
Claudi Martí onorat pel Prèmi Charles Cros 2023

Tèxte legit

Lo prèmi Charles Cros 2023 a rendut un omenatge especial al cantador occitan Claudi Martí per l’ensemble de son òbra en soslinhant lo darrièr disc Retorn qu’amassa sas cançons mai miticas.

La prestigiosa acadèmia de critics e especialistas del disc a soslinhat lo ròtle de Martí dins los combat socials dels vinhairons lengadocians dins los ans 1970, lo Teatre de la Carrièra, la lucha de Larzac contra lo camp militar, dins la consciéncia de l’identitat occitana que “trobèt los mots per tot un pòble”.

L’Acadèmia Charles Cros li a fach aquel omenatge après li autrejar en 1973 un Grand Prèmi per son òbra Brassens en Òc.

Creada en 1947, l'Acadèmia Charles Cros es una associacion francesa que decernís dempuèi 1948 de grands prèmis que recompensan d’òbras musicalas enregistradas originalas e de qualitat dins los genres de la cançon e de la musica classica o populara, del jazz, etc. Tanben reconeis de libres remarcables dins lo domeni de la musicologia.

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article