Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Bretanha: an destruch 39 menirs per bastir una botiga de bricolatge

Avián una nautada d’entre mièg mètre e un mètre, qu’èran dipausats en doas rengadas de cinquanta mètres caduna e qu’acompanhavan dos tombèls neolitics

| Ouest France

Tèxte legit

An destruch 39 menirs preistorics a Karnag (Bretanha) per bastir una botigassa de la cadena Mr.Bricolage, çò raportava dimècres passat Ouest France. Lo recercaire Christian Obelz o aviá avertit dins Sites & Monuments ont precisava que los menirs destruches avián una nautada d’entre mièg mètre e un mètre, qu’èran dipausats en doas rengadas de cinquanta mètres caduna e qu’acompanhavan dos tombèls neolitics.

La comuna assegura que la scietat aviá sollicitat en 2014 un permés per bastir la botiga en aquel endrech mas que foguèt rebutat a l’espèra d’un escavament arqueologic. L’escavament indiquèt qu’èra fòrça probable, mas pas segur, que i aguèsse una linha de menirs enterrats.

Uèch ans pus tard, Mr.Bricolage tornèt sollicitar lo permés per i bastir e aquel còp foguèt autorizada. La comuna assegura que l’instruccion se menèt a tèrme amb “la rigor maximala” e que la decision foguèt partejada per la Direccion Regionala dels Afars Culturals.

L’associacion Koun Breizh (“memòria bretona” en breton) a anonciat que depausarà una denóncia en justícia.

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada, Països Catalans
1.

Però com és pot ésser tant animal, son història viva encara incompresa, que com tot el que no entenen s'ho carreguen així no els cal pensar, fàcil, però tremendament letal, amb tot el que passa al Mon, algú vol posar seny!?
Hay si la gent pensés....
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "el Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article