Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Èrsa d’escorcolhs e detencions en çò de militants ecologistas

Aquela operacion policièra arriba a la velha de la dissolucion dels Soslevaments de la Tèrra, confirmada pel ministre Gérald Darmanin

Tèxte legit

Una nòva èrsa de perquisicions en çò de militants ecologistas se tenguèt dimars a Marselha, dins la banlèga de París e tanben a Nantas e dins la ZAD de Kernitron-al-Lann, en Bretanha, segon Reporterre. L’operacion la menèt la sosdireccion antiterrorista (SDAT) de l’estat francés, çò rapòrta Le Monde.  A Marselha, arrestèron mai d’una personas, dont Félix Blanc, membre conegut d’Euròpa Ecologia-Los Verds.  Dins la ZAD bretona se desplacèron una seissantena de policièrs e gendarmas, espatlats per un elicoptèr, çò rapòrta France 3. Entre 5 e 7 personas serián estadas interpeladas sus plaça. Al total detenguèron mai de 18 personas, dont 13 a Levallois-Perret, dins la banlèga de París.

Aquela operacion policièra arriba a la velha de la dissolucion dels Soslevaments de la Tèrra, confirmada pel ministre Gérald Darmanin. La data sembla pas estada causida a l’azard e aqueles escorcolhs que tòcan plusors personas del movement poirián frenar lor capacitat de resisténcia a l’ofensiva governamentala.

De remembrar que, lo 5 de junh, arrestèron una quinzena d’activistas a Marselha, Tolosa, Baiona, dins doas comunas ruralas del causse de Cailutz e tanben a Lion, Dijon e Montreuil. Las detencions serián restacadas a l’accion tenguda en decembre passat dins una usina Lafarge dins la quala unes 200 militants menèron una tièra de sabotatges qu’entraïnèron quatre milions d’èuros de degalhs, segon l’industrial.


 

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article