Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Dimenjada de tension en Russia après l’insuccès del grop Wagner

Divendres, los mercenaris se rebellèron contra lo Kremlin e 25 000 òmes marchèron devèrs Moscòu. La mediacion de Bieolorusia n’auriá mes lo ponch final

Lo comandant de Wagner, Ievgueni Prigojin, se refugiarà dins un exili pachat en Bielorussia
Lo comandant de Wagner, Ievgueni Prigojin, se refugiarà dins un exili pachat en Bielorussia | Reuters

Tèxte legit

La revirada de l’armada de mercenaris del grop Wagner, que luchan del costat de Russia dempuèi l’invasion d’Ucraïna, a portada una dimenjada de tension en Russia. Divendres, se rebellèron contra lo Kremlin e 25 000 òmes entreprenguèron lo camin devèrs Moscòu en s’apoderant la vila de Rostov. Totun, quand los soldats de Wagner èran a 200 km de Moscòu, se rendèron amb la mediacion de Bielorussia. Lo comandant de Wagner, Ievgueni Prigojin, se refugiarà dins un exili pachat en Bielorussia. De fach, lo president bielorús Aleksandr Lukashenko e Prigojin se coneisson dempuèi una vintena d’annadas.

Lo Kremlin a dich qu’aqueles soldats de Wagner que participèron pas a la marcha sus Moscòu ni a la presa de Rostov, poirián jónher l’armada russa. D’autre latz, a assegurat que l’eveniment afectava pas sa nomenada “operacion especiala” en Ucraïna, e se manten l’estat d’emergéncia antiterrorista dins las regions de Moscòu e Voronej.

D’informacions de tota sòrta arriban de mèdias de pertot, de còps contradictòrias.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article