Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Marselha: enena sortida de ton condescendenta de Macron

A mespresada una femna chepicada pel caumatge de son filh: “Ieu vos prometi: fau lo torn del Pòrt Vièlh amb vos, soi segur que i a 10 ofèrtas d’emplec”

Marselha: enena sortida de ton condesencenta de Macron
Marselha: enena sortida de ton condesencenta de Macron

Tèxte legit

Prepaus condescendent d’Emmanuel Macron durant sa vesita de Marselha. “Ieu vos prometi: fau lo torn del Pòrt Vièlh amb vos, soi segur que i a 10 ofèrtas d'emplec”, çò diguèt diluns en public après qu’una femna, en li tocant la man, li aguèt comunicat son chepic pel caumatge de son filh de 33 ans que tòca pas pus lo revengut de solidaritat activa. “Deu 11 mes de loguier ara”, çò aviá dich la femna en tot apondre que “pòu pas anar cercar de trabalh perque a pas lei sòus per prene lei transpòrts”.

Lo cap de l’estat encara li assegurèt que i aviá “de dispositius d’ajuda” per “anar al trabalh”, e li demandèt: “En qué vòl trabalhar, vòstre filh […]? Es lèst per trabalhar coma serveire?” La maire li respondèt: “Aquò rai… En tot!”. Es aquí que Macron diguèt amb aquesta condescendéncia cinica: “M'anèssetz pas far creire que, se cèrca vertadièrament de trabalh a Marselha, e qu'es lèst per prene un trabalh de serveire, que i a pas de trabalh de serveire”, e alara li diguèt de far lo torn del Pòrt Vièlh.

Aquela sortida novèla Macron a sul pic fach reagir las oposicions. Lo deputat “insomés” Bastien Lachaud l’a qualificat de “grossièr provocaire que se trufa del pòble. Indigne”. De son caire, la sentatritz dels Republicans del departament, Valérie Boyer, a ironizat: “Quand Emmanuel Macron non serà pus president, se poiriá reconvertir coma agent en cò de Pòl Emplec”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Georges Brassens Sèta
1.

Le temps ne fait rien à l'affaire : quand on est con, on est con.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article