Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Nimes: Michel Feltin Palas inaugurarà l’Universitat Occitana d’Estiu

L’eveniment aurà luòc del 7 a l’11 de julhet e serà consagrat a las politicas lingüisticas jos la devisa “Vira la lenga”

Tèxte legit

Dempuèi 47 ans se ten a Nimes l’Universitat Occitana d’Estiu, un rendètz-vos estival a l’entorn de l’actualitat dels sabers, del debat d’idèas e del rencontre cultural. Ongan, l’eveniment aurà luòc del 7 a l’11 de julhet e serà consagrat a las politicas lingüisticas jos la devisa “Vira la lenga”.

La conferéncia inaugurala la farà Michel Feltin Palas, lo conegut jornalista, cap-redactor de L’Express e activista per las lengas minorizadas. Seguirà un programa de tria tot cargat de conferéncias, estagis, obradors, cafès literaris, passacarrièras, concèrts... mas tanben de moments de convivialitat.

L’eveniment se poirà tanplan seguir sus Ràdio Lenga d’Òc qu’aurà un platèu sus plaça d’ont s’emetrà cada miègjorn lo Miègjornau en dirècte.

L’Universitat Occitana d’Estiu de Nimes es organizada per la Maison per l’Animacion e la Recèrca Populara d’Occitània (MARPÒC) que fa partida de l’IEO de Gard. Ten lo sosten del CIRDÒC.

Lo programa complet es sus la pagina d’acuèlh de la MARPÒC. Per mai d’entresenhas, per las inscripcions e reservacions d’albergament, podètz escriure a marpoc30@gmail...

 

Retrospectiva sus Robèrt Lafont

 

Dins lo quadre d’aquela Universitat Occitana d'Estiu, se tendrà dimenge 9 de julhet una retrospectiva sus Robèrt Lafont amb la participacion de Felip Martèl sus l'òbra literària de l’autor, e puèi una taula redonda amb Gerard Tautil e Joan Lois Escafit sus l'accion e los escriches politics del teorician de l'occitanisme contemporanèu, que la moderarà lo jornalista Clamenç Pech.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article