Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo podcast de Ràdio Occitània: jornada de reflexion sul desvolopament de l’ensenhament de las lengas

Tèxte legit

Lo 5 de julhet passat, se tenguèt a l’Ostal de Region a Tolosa una jornada entitolada “Desvolopem l’ensenhament de las lengas de França”, doncas sul desvolopament e l'ensenhament de las lengas de l’estat francés e sus cossí far aplicar la lei de proteccion e promocion de las lengas dichas regionalas, çò es la Lei Molac. En collaboracion amb Ràdio Occitània, Jornalet prepausa cada dimenge un àudio del podcast de la ràdio tolosana. Aquesta setmana, retrobam lo reportatge de Clamenç Pech a prepaus d’aquela jornada.


Lo 5 de julhet a l’Ostal de Region de Tolosa, s’agissiá de chifrar e de debatre sul desvolopament de las lengas dichas regionalas. Pendent tota la jornada, se succediguèron d’intervenents divèrses que presentèron las solucions ja aplicadas o d’aplicar dins aquela mira.

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article