Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Cabifòl a la 47a Universitat Occitana d’Estiu

Una jòia d’aculhir un grop novèu que fa viure la lenga occitana e la paraula de mon paire Jòrgi Gròs

Cabifòl a la 47a Universitat Occitana d’Estiu
Cabifòl a la 47a Universitat Occitana d’Estiu

La 47a Universitat Occitana d’Estiu, organizada en julhet 2023 per la MARPÒC se debanèt a Nimes a l’Ostal Diocesenc e fuguèt una capitada. Aquest an veguèt aumentar lo nombre de participants que fuguèron cada jorn un centenat presents per se partejar entre conferéncias e talhiers. Lo tèma èra “Vira vira la lenga”, alentorn dei politicas lingüisticas. Un programa ric es de veire sul sit ieo30.org/universitat-occitana-d-estiu-2023.

Lei seradas aculhiguèron de cantadors occitans coneguts mai tanben un grop nascut en 2023: Cabifòl, es a dire Pascal Marconato e Idelette Rochat. Leis aviam ja ausits dins lo DVD de Masc ont cantavan de poèmas de Jòrgi Gròs, l’autor e contaire nimesenc que nos quitèt en 2018. E vaquí un concèrt novèu, "Darrièr la pòrta". De tres parts dos dau concèrt son justament de tèxtes de Jòrgi Gròs, plens de finesa e de poesia o d’umor. Un public nombrós presèt lei cançons e la musica, que fau saupre qu’Idelette jòga de mai d’un instrument e Pascal tanben. Es un grop novèu que podretz descubrir ara que son programats dins d’autrei luòcs.

Es un plaser grand de constatar que la còla de la MARPOC capitèt de reviscolar l’UOE après un confinament nociu! Una jòia tanben d’aculhir un grop novèu que fa viure la lenga occitana e la paraula de mon paire Jòrgi Gròs qu’èra un grand amic d’Idelette e Pascal.

 

 


Per mai d’informacions:
Pascal Marconato. Association M.A.S.C. (Mouvement des Arts Sonnants et Chuchotants)
GROPE CABIFÒL
+33(0)6 64 76 50 89
ass.masc30@gmail.com
e sus la pagina Facebook del grop Cabifòl

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

farfaneta
1.

un grand mercé al Jornalet que nos permet de conèisse lo grop Cabifòl qu'agradarà a fòrça monde.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article