Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rodés: se son mobilizats per reviudar l’Estivada

La transformacion del festenal occitanista en un eveniment completament desoccitanizat a fach reagir los aimadors de l’Estivada

Tèxte legit

Lo collectiu Gardarem l'Estivada se recampèron al quiòsc del jardin public de Rodés per actar la creacion de lor associacion dins una jornada revendicativa e festiva a l’encòp qu’a per tòca de far renàisser l’Estivada. Lo collectiu se ditz convencut que l’Estivada pòrta “las valors umanistas que presam e una vision d'una cultura plurala d'avenidor”. De membres d’EELV e d’elegits de Rodés Ciutadan èran sus plaça. “L’Estivada es un ben d’interès public que cal servar per defendre nòstras lengas regionalas”, çò diguèt la conselhièra municipala d'oposicion Sarah Vidal a La Dépêche.

Après la creacion de l’associacion, i aguèt un afichatge en vila per anonciar lo forum ciutadan e festiu organizat a Rodés en octòbre per chifrar a la creacion d'un novèl festenal occitan, e aital relançar l'Estivada.

Seguiguèt un picnic festiu e partejat, un balèti en scèna dobèrta e la projeccion dels filmes creats per Dètz TV dins qualques edicions del festenal interregional de las culturas occitanas.

La transformacion del festenal occitanista en un eveniment mainstream dich F’estivada e completament desoccitanizat a fach reagir los aimadors de l’Estivada dins una peticion en linha qu’amassa environ 5500 signaturas

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article