Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An punit Greta Thunberg per aver barrada l’estrada del pòrt de Malmö e ela o torna far en sortir del tribunal

L’activista torna assolidar sa determinacion de contunhar son combat contra la crisi climatica sens observar las regulacions actualas

An punit Greta Thunberg per aver barrada l’estrada del pòrt de Malmö e ela o torna far en sortir del tribunal
An punit Greta Thunberg per aver barrada l’estrada del pòrt de Malmö e ela o torna far en sortir del tribunal | EFE

Tèxte legit

Un tribunal suedés a decidit que Greta Thunberg deviá pagar una multa de 130 èuros e una indemnizacion d’86 èuros per aver desobesit a las autoritats durant una protèsta dins la vila de Malmö al començament de l’estiu. L'activista e d’autres membres del movement Take Back the Future (Tornatz prene l’avenir) avián ensajat de blocar l'accès de camions al pòrt petrolièr de la vila en s’assetant al sòl. Thunberg a considerat aquelas accions “justificablas”, compte tengut de l'emergéncia climatica que menaça la vida e la santat.

Après lo verdicte, Thunberg faguèt la meteissa accion de blocatge estradièr davant los mèdias que cobrissián l’après-jutjament. Davant lo refús de se retirar, las autoritats la rebalèron per sòl per liberar l’estrada.

Greta Thunberg diguèt als mèdias que las nòrmas actualas nos protegissián pas contra l’avarícia que destrutz lo Mond, e qu’ela aviá pas cap d’intencion de depausar un recors contra lo verdicte. Çò que faguèt es demandar de cambiar las nòrmas e torna assolidar sa determinacion de contunhar son combat contra la crisi climatica sens observar las regulacions actualas.

 

 

">src="//www.instagram.com/embed.js">script>

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article