Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

38,3oC en plen ivèrn: l’America del Sud patís un calimàs sens precedent

La calorassa a afectat Argentina e mai que mai la region de Coquimbo, al centre de Chile

38,3<sup>o</sup>C en plen ivèrn: l’America del Sud patís un calimàs sens precedent
38,3oC en plen ivèrn: l’America del Sud patís un calimàs sens precedent | Samuel Norero

Tèxte legit

En plen ivèrn austral, l’America del Sud patís un calimàs qu’a daissat de recòrds sens precedent. La calorassa a afectat Argentina e mai que mai la region de Coquimbo, al centre de Chile, ont qualques estacions meteorologicas an enregistrat de temperaturas pròprias de las caniculas estivencas. L’estacion de metèo de Vicuña, en Coquimbo, constatèt dimars passat 38,3oC.

Vicuña es pas la sola vila de Coquimbo qu’aja conegut de temperaturas nautas, mas tanben d’autras vilas de la region coma Rapel, qu’a enregistrat 34,6oC o Salamanca amb 34,5oC. De fach, las autoritats meteorologicas de Chile lancèron fa qualques jorns un avertiment a la populacion per calorassa extrèma e s’espèra que s’esperlongue aquela situacion fins a dissabte.

En Argentina, las temperaturas pus nautas son estadas observadas dins lo sud del país. Dimars, per exemple, s'enregistrèt 37,2oC dins la vila de Comodoro Rivadavia, 35,4oC a Tartagal e plan 35,2oC a Córdova. Dins la capitala, Buenos Aires, los termomètres arribèron a 30,1oC, çò qu’es la temperatura pus elevada en plen ivèrn jamai enregistrada. Fins ara, la temperatura maximala constatada en agost foguèt de 24,6oC en 1942.

 

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jordi Caldentey Manacor (Malhòrca)
2.

E encara n'i a qui negan la tramudança climatica!

  • 0
  • 0
Franc Bardòu
1.

L’estacion de metèo de Vicuña, en Coquimbo, constatèt dimars passat 38,3°C. Qué significa una donada aital, per çò que ne serà dels estius a venir ? 50° C ? Cossí se pòt subreviure a de temperaturas aital, se non sèm dels nòbles camniants amazigh del Sahara ?

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article