Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Percórrer lo Pas de Lowari en camion

Una còla d’Al Jazira enregistrèt fa dos ans la famosa e perilhosa rota de montanha paquistanesa

Plan probable auretz vist qualque còp d’imatges del Pas de Lowari, aquela vertiginosa estrada de montanha al nòrd de Paquistan. Es benlèu una de las mai perilhosas del Mond. Se vesètz aqueste vidèo enregistrat per Al Jazira en 2011 auretz pas cap de dobte.
 
La rota, de 240 quilomètres, jonh la vila de Dir, dins las dichas zònas tribalas del nòrd-oèst de Paquistan, amb la Val de Chitral, partejada amb Afganistan. Al delà de l’estat de la cauçada e dels contorns, i cal apondre lo fach que se desvolopa a granda nautor, en fòrça tròces en dessús dels tres mila mètres e amb d’importants malhs a costat.
 
Lo Pas de Lowari es barrat a causa de l’acomolacion de nèu de novembre a mai, e pr’amor d’aquò, dempuèi de decennis, i aguèt lo projècte d’i far un tunèl. Lo projècte s’abandonèt e ara i a de plans per lo recuperar.

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

pèire cardenal
1.

Per aquelei qu'aman lo risc, pas besonh de prene aquesta rota tan dangierosa, basta d'anar au Paquistan , a l'Afganistan, en Siria o en Iraq onte totei lei jorns talibans, al quaida e companhià cometon d'atentats ; vuèi 60 morts en Iraq, pais teoricament pacificat e liberat per leis americans d'una orribla dictatura. A raport d'aquela frenesia de tuiar en se fent sautar lo caisson, aquesta rota me sembla una pasibla via despartamentala de nostre bèu pais...

  • 0
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article