Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Se ven de traduire un capítol de One Piece en occitan

Enric Guzmán a revirat lo capítol 1044 per son importància dins la sèria

Se ven de traduire un capítol de <em> One Piece</em>en occitan
Se ven de traduire un capítol de One Pieceen occitan

Tèxte legit

Enric Guzmán, passionat catalan de l’anime e del manga, ven de traduire en loccitan lo capítol 1044 de One Piece, en marcant un moment important pels seguidors occitanofòns de la benda dessenhada e de la sèria.

One Piece es una benda dessenhada japonesa d'aventuras, de comèdia e fantasiá creada per Eiichiro Oda. A captivat un public global amb son instòria complèxa, sos personatges carismatics e moments epics. Amb 1089 capítols, la benda dessenhada e son adaptacion a l’ecran an amassat una larga basa d’afogats internacionals, compreses los occitans.

Segon Enric Guzmán, la decision de traduire lo capítol 1044 en occitan sorgiguèt d'una collaboracion amb lo menaire del fansub d’aquela sèria en catalan. Totes dos arribèron a la conclusion de causir aquel capítol especific per son importància dins la sèria. Lo capítol en question atenguèt una reconeissença especiala, motivant sa traduccion en d’autras lengas.

“Se One Piece es tan conegut en França, es segur que i a d’afogats occitanofòns”, çò se demandèt Enric Guzmán après legir una cronica sus One Piece en abril passat dins Lo Diari. Aquela mençon lo menèt a s’engatjar dins la revirada.

La traduccion en benda dessenhada d’aquela traduccion es ara disponibla liurament en linha per totes los que la voldràn descargar, e s'espèra qu'arribarà a una comunautat d’afeccionats que parlan occitan, en portant una nòva dimension a lor experiéncia de One Piece.

One Piece conta las aventuras de Monkey D. Luffy e sa chorma, mentre que viatjan en cèrca del famós tresaur conegut coma One Piece. La sèria a agut un grand succès dempuèi sa publicacion en 1997, e es venguda un dels animes e dels mangas pus populars de l’istòria.

 

 


Lo capítol 1044 de One Piece en occitan se pòt descargar de:

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article