Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Dètz presenta lo reportatge sus las Resistentas de Larzac

Del 3 al 6 d’agost, lo causse a aculhit son primièr encontre de luchas localas e mondialas, amb l’esperit larzaqués de tostemps

Dètz presenta lo reportatge sus las Resistentas de Larzac
Dètz presenta lo reportatge sus las Resistentas de Larzac

Tèxte legit

Lo collectiu Dètz ven de presentar un reportatge vidèo sul primièr encontre de luchas localas e globalas, dich Resistentas, que se tenguèt sul causse de Larzac el 3 al 6 d’agost.

Aital, lo famós laboratòri audiovisual occitan parla amb de representants de Tèrras de Luchas, de la Conferacion Païsana, dels dalhaires volontaris, de La Mal Coiffée, Mauresca, etc.

De soslinhar que pendent aqueles 4 jorns d’agost, Larzac tornèt trobar los concèrts e espectacles de las amassadas passadas, amb d’obradors, de projeccions-debats, un espaci pels mainatges, de passejadas naturalistas, una ràdio participativa e plan d’autras causas. Foguèron convidats las 577 luchas localas de la carta de Reporterre, mas tanben d’organizacions païsanas, sindicalas, associativas, de movement socials, ecologistas, naturalistas, de juristas, de mèdias e plan d’autres. Dins lo reportatge de Dètz, podèm remarcar que l’occitan èra tanplan present.

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Olivia Aush
1.

Guau, que festenal tant polit!

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article