Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Bardonescha: una avalancada de fanga sus la vila

La catastròfa a pas fach cap de victima e gaireben tota la seissantena de desplaçats an pogut tornar a lors ostals

| @regionepiemonte

Tèxte legit

Un esbudèl de fanga e d’escombres tustèt dimenge 13 d’agost Bardonescha (Val d’Ors), en causant de degalhs importants. Un esbodenament en nauta altitud, probablament sortit d'un glacièr, faguèt desmairar lo torrent de Frejús, que raja dins la vila, en daissant las carrièras totas plenas de fanga e en damatjant los ponts que lo travèrsan. Del temps que l’avalancada provocava de degalhs, pauc après 22 oras, s’arrestèt la pluèja que tombava dempuèi lo tantòst. La catastròfa faguèt pas cap de victima e gaireben tota la seissantena de desplaçats poguèron tornar a lors ostals, çò rapòrta Agenzia Italia.

Lo president de la region de Piemont a declarat l'estat d'emergéncia. De còlas de socorses e de volontaris trabalhan per restablir la situacion. La primièra ministra italiana, Giorgia Meloni, a exprimit son sosten e simpatia, mentre que lo governament local e nacional s'engatja a fornir una assisténcia. L'avalancada a causats de damatges sus las infrastructuras, los bastiments publics e los veïculs, mas l'atencion es concentrada sus la seguretat dels residents e la restauracion de las infrastructuras tocadas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article