Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los contenguts de Facebook que nos condemnarián dins d’autres païses

Amnestia Internacionala a detectat amb un logicial las donadas del nòstre compte de Facebook que serián perseguidas per qualques govèrns

Se parla sovent de las implicacions, perilhs e menaças que pòt representar l’usatge que fan qualques grandas entrepresas d’Internet amb las donadas dels usatgièrs. La delegacion neozelandesa de l’ONG Amnestia Internacionala es anada un pauc mai luènh e a volgut mostrar, amb Trial by Timeline, çò que poiriá arribar a quin membre que siá del ret social Facebook se las siás donadas foguèsson analisadas per cèrts govèrns e regims dictatorials.
 
Sus Trial by Timeline, quin individú que siá amb un compte en lo principal ret social mondial a l’escasença de verificar, sus sa pèl pròpria, per quals contenguts del sieu perfil poiriá èsser perseguit e per quals païses del Mond.
 
L’usatgièr deu permetre l’accès segur a las donadas del sieu perfil personal, per que lo logicial las examine minuciosament: la lista dels contactes, los ligams dirèctes amb d’associacions de dreches umans, los eveniments que i a participat, las fotografias que i a penjadas... En paucas minutas, l’aplicacion ditz la senténcia: lo verdicte indica se la nòstra activitat abituala sus Facebook nos expausariá a una condemnacion o a de persecucions judiciàrias dins d’autres païses.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pèire Cardenal siverga
1.

moralitat : fetz coma ieu, a rebucité dau monde modèrne refusatz facebook e mandatz toïts e toïtaires se faire una sopa de peis o un tian de caucidas

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article