Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Florença: un torista damatja la Font de Neptun

Lo gastaire es estat localizat e deurà pagar una multa considerabla. La reparacion costarà environ 5000 èuros

Tèxte legit

Un torista alemand de 22 a damatjat un monument istoric de Florença. S’agís de la Font de Neptun, del sègle XVI, que se tròba sus la Plaça de la Senhoriá, just al costat del Palais Vièlh. Aquel degalhatge se passèt dins la nuèch de dimenge, quand lo torista escalèt l’estatua del dieu roman al centre de la font e foguèt captat per las camèras de susvelhança.

Dins lo vidèo se pòt veire lo jovenòme a sautar la barrièra de la font e pojar sus l’estatua en s’arrapant a las pautas dels cavals e fasent divèrsas pausas del temps qu’un companh li fa de fòtos. L’accion durèt sonque 30 segondas, mas n’i aguèt pro per damatjar l’estatua, concretament la pauta d’un dels cavals que tiran lo carri que transpòrta lo dieu. Lo cònsol màger de la capitala toscana, Dario Nardella, a revelat que la reparacion costariá environ 5000 èuros e que lo damatjaire èra estat localizat e deuriá pagar una emenda considerabla.

Es pas lo primièr còp que de toristas gastan un monument istoric de Florença. Fa qualques jorns, dos d’eles foguèron detenguts per aver pintat de tags sul Corredor de Vasari.

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article