Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Africa: reünion istorica qu’a unit lo continent a la lucha pel cambiament climatic

Lo continent participarà a la COP28 venenta mb la determinacion de s’esprimir d’una sola votz

Tèxte legit

Lo president de Kenya, William Ruto, a clavat la primièra reünion africana del clima, tenguda a Nairòbi del 4 a l’8 de setembre, amb un apròchi sus la lucha contra lo cambiament climatic. Aquela reünion istorica a unit lo continent african a l’enòrme enjòc de la transicion energetica.

Los caps africans an soslinhat las ressorsas inesplechadas d'Africa, coma lo cobalt e lo platin, essencialas per la transicion energetica, e tanben son potencial en energia solara. A mai, i a un grand potencial de creissença per l’indústria de l’energia, compte tengut del fach que 500 milions de personas vivon encara sens electricitat.

La cima a atench l’engatjament de 23 miliards de dolars de part de diferents païses, compreses 4,5 miliards dels Emirats Arabis Units, país qu’aculhirà ongan la COP28, la cima del cambiament climatic de l’ÒNU, ont sembla qu’Africa i participarà amb la determinacion de s’esprimir d’una sola votz.

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lachaud Pierre
1.

L'òm creu se battre per la bona causa, l'òm se bat per Raminagrobis e los merchands de mineraus e autres!

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article