Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LemosinLemosinPaís de la Vinhana

De panèls en occitan per Limòtges

Limòtges es la granda vila de Lemosin, en Occitània. Fins ara i aviá pas de granda preséncia de l’occitan dins la vila e mai s’es una vila occitana ont lo mond parlan encara la lenga. A l’Edat Mejana, de trobadors plan coneguts venián de Lemosin. Uèi i a una escòla Calandreta a Lemòtges ont los enfants son escolarizats en occitan.
 
Curiosament fins ara i aviá pas de panèls en occitan dins la vila. A l’ora d’ara aquel mal es reparat pel conselhièr municipal d’Euròpa-Ecologia-Los Verds (EELV), e occitanista, Cyril Cognéras. A las pòrtas de la vila, la comuna a mes de nòus panèls amb lo nom occitan “Limòtges” dessús.
 
 
 
 
Fabien Lecuyer
 
 
 
Aquesta nòva ven del jornal breton 7Seizh amb qui Jornalet a un acòrdi de cooperacion. L'informacion es venguda de Lemosin.net.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Nic Lemòtges
3.

Lemòtges e non pas Limòtges non????? curiós ??

  • 0
  • 0
Ernèst Guevara Jr. L'Avana
2.

De panèls en occitan, a Lemòtges ? E alara ? Aquò's normal, non ? Çò que m'estomaca a ieu, a Lemòtges, es que i aja de panèls en francés…

  • 3
  • 0
BOURDON Pau
1.

Òsca ! Endavant, Lemosins !

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article