Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un gabinet dentari itinerant romp lo silenci en Bas Vivarés

Respond a una demanda cruciala dins aquela zòna rurala que patís una penúria de dentistas

Un gabinet dentari itinerant romp lo silenci en Bas Vivarés
Un gabinet dentari itinerant romp lo silenci en Bas Vivarés | URPS

Tèxte legit

Sant Julian d’Ovesa (Bas Vivarés) aculhís dempuèi lo 1r de junh un gabinet dentari itinerant pionièr en Occitània. Ocupa un contenedor de 16 m² e respond a una demanda cruciala dins aquela zòna rurala que patís una penúria de dentistas. Mai de 1500 pacients an pogut enfin recebre de suènhs, en metent en lum l'urgéncia d'una preséncia medicala dins aquel parçan, çò rapòrta France 3.

Coma la sala d’espèra es a l’exterior, lo gabinet a portat tanplan de repercussions positivas pels comèrcis locals. Ara, lo GreenCab dentari demorà en aquel polit vilatge del Bas Vivarés fins a la mitat de decembre. Puèi, contunharà sa rota devèrs Cantal, qu’es una autra zòna medicala desfavorizada.

Lo GreenCab dentari es dobèrt del diluns al divendres de 8h30 a miègjorn e de 13h a 17h. La presa de rendètz-vos se pòt far per e-mail a contact@cesdaura.fr o per telefòn al +337 56 22 97 34.

Aquela iniciativa innovanta cridada a se desvolopar es sostenguda per l'Union Regionala dels Professionals de Santat, e finançada en partida per la region nomenada Auvèrnhe-Ròse-Alps.

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article