Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: la Copa del Pacific pels Kiwis!

Amb una victòria 30-0 fàcia a Austràlia, los Kiwis empòrtan l’edicion de 2023 de la Copa del Pacific
Amb una victòria 30-0 fàcia a Austràlia, los Kiwis empòrtan l’edicion de 2023 de la Copa del Pacific | nrl.com

Tèxte legit

Aqueste dissabte 4 de novembre, suspresa bèla a Hamilton ont se jogava la finala de la Copa del Pacific entre neozelandeses e australians. La setmana passada, los Cangorós avián emportat la victòria pro aisidament: 36-18. Dos ensages d’alièr permetián als Kiwis de menar 12-0 a la pausa, abans de refortir l’avantatge en marcant 3 ensages de mai dins lo second temps per ganhar: 30-0! Es pas cada jorn que los campions del monde coneisson la desfaita!

A Leeds, Anglatèrra emportava lo tresen tèst fàcia a Tònga mai aisidament que los primièrs dos: 26-4.

Lo XIII femenin anglés a pas cap de mal per batre Galas en marcant 11 ensages: 60-0.

En Africa, se jòga la primièra partida internacionala entre seleccions femeninas del continent: Nigèria bat Ghana: 40-4.

 

Lo XIII-cadieral ganha a Leeds

 

L’esquipa de França de XIII-cadieral (a mai se diga ara pararugbi de XIII) anava afrontar los campions del Mond angleses a Leeds: victòria dels Blaus 43-34. Las doas formacions se tornaràn trapar lo dimenge 25 de novembre de vèspre al Palais dels Espòrts de Marselha.

 

Elèit 1: Los audencs mai fòrts que los catalans

 

Lo marrit temps faguèt remetre doas partidas sus decisions municipalas: Vilanòva-Avinhon e Limós-Albi.

Dissabte, al Molin, Pià menava a la pausa, mas Lesinhan s’impausa 26-10.

A Domèc, los Dragonets resistisson a Carcassona dins lo primièr temps abans d’encaissar dos ensages suplementaris dels Canaris que ganhan 30-12.

Dins lo dèrbi de Garona, aqueste dimenge, Sent Gaudenç se va impausar a Tolosa: 44-16.

Aquesta fin de setmana, Lesinhan jogarà divendres de ser a Sent Gaudenç en causa de la difusion televisada de la partida sul novèl partenari de la Federacion: NA-Media. Dissabte, Carcassona se desplaçarà a Tolosa e Vilanòva a Albi. Dimenge, Pià reçauprà Limós. Avinhon-Vilanòva completa aqueste programa.

 

Elèit 2: Vilafranca sus sa lançada

 

Alara que Tonens e Vilagalhenc-Argon poguèron pas jogar en Òlt e Garona, lo primadièr, Vilafranca de Roergue, se va impausar a Carpentràs: 22-10. Illa fa la diferéncia dins lo segond temps e bat l’Escura: 22-10; primièra victòria de la sason per Entraigas que bat Selon: 26-20.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article