Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bilbao: granda protèsta contra las ingeréncias de la justícia contra lo basco

70 000 manifestants reclaman que se promòga la lenga dins totes los domenis de la vida vidanta

| @kazetaeus

Tèxte legit

Dissabte passat, 4 de novembre, aperaquí 70 000 personas manifestèron per la normalizacion del basco e contra “l’ingeréncia judiciària dins la lenga”: dempuèi 2020, los tribunals an emés d’efièch almens 18 senténcias qu’empachan l’usatge public de la lenga pròpria del Bascoat. Dins aquel sens, l’organizacion Kontseilua denóncia la bascofobia de la magistratura: “Dins totas las senténcias i a un fil conductor” que pretend que lo basco “es malaisit” o qu’es “irracional de lo voler normalizar”, çò rapòrta la television basca EITB. Aital, la protèsta reclamèt un acòrdi sòciopoliticoeconomic que promoguèsse lo basco dins totes los domenis de la vida vidanta.

La manifestacion foguèt sostenguda per divèrses partits politics, dont l’EAJ-PNB, EH Bildu, Geroa Bai, EH Bai e la formacion esquerrista espanhòla Sumar (Addicionar), que jonguèron la causa de defensa de la lenga basca.

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

artur quintana font Speyer (RFA)
1.

La judicatura espanhola ten la meiteissa ideologia linguistica que en Macron.

  • 5
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article