Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

País de Galas: una mirga li arrenga cada nuèch la taula de trabalh

Un òme a descobèrt una mirga que cada nuèch dispausa meticulosament de pinças de farda, de taps de lèuge, de frucha seca e de vises

País de Galas: una mirga li arrenga cada nuèch la taula de trabalh
País de Galas: una mirga li arrenga cada nuèch la taula de trabalh

Tèxte legit

Rodney Holbrook es un factor retirat e fotograf animalièr del País de Galas que ven de far una descobèrta excepcionala: una mirgueta arrenga cada nuèch sa taula de trabalh.

Après installar una camèra de vision nocturna, enregistrèt cossí la mirga dispausava meticulosament de pinças de farda, de taps de lèuge, de frucha seca e de vises. “Al començament remarquèri que qualque manjar que daissavi als aucèls arribava dins unas sabatas vièlhas que gardavi dins l’obrador”, çò explica Rodney Holbrook a la BBC. “Nòu còps sus dètz, la mirga endreiça pendent la nuèch. Es pas de creire qu’o endreice tot e o garde dins la caissa; pensi que benlèu li agrada”.

Holbrook aviá ja desobèrt una mirga talament ordenada dins l’obrador d’un amic a Bristòl (Anglatèrra) en 2019. Ara, aquesta l’an escaissada en anglés “ Welsh Tidy Mouse” (Mirga ordenada galesa).

 

 

 

 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article