Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Comission Europèa trabalha sus un plan per ajudar los païsans fàcia a la burocracia

L’executiu europèu vòl que la proposicion se debata al Conselh de l’Agricultura que se tendrà a la fin de febrièr

Tèxte legit

La Comission Europèa trabalha amb los estats membres sus la creacion d'un plan que permeta de reduire la carga administrativa dels pageses. L'institucion vòl que se debata al Conselh d'Agricultura, previst pel 26 de febrièr.

La presidenta de l'executiu de l’UE, Ursula von der Leyen, anoncièt al començament de febrièr que trabalhariá amb la presidéncia del Conselh de l’Agricultura sus una reduccion de la pression burocratica pel sector agricòla e noiriguièr. “Soi plan sensibla al messatge que los agricultors son inquiets de las cargas administrativas”, çò diguèt dins una conferéncia de premsa après la reünion dels caps d'estat e de govèrn de l'UE lo 1r de febrièr passat.

“Lèu presentarem mai de proposicions per ajudar a solaçar la pression que tòca nòstres agricultors”, çò tornèt dire dimars passat, al moment de la derogacion de l'obligacion pels agricultors de daissar en garach una partida de las tèrras de cultura per fin de recebre una part dels sostens de la politica agrària comuna (PAC).

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article