Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaBordalésLa Grava

Bordèu: se presenta la darrièra colleccion de las premsas universitàrias consagrada a l’occitan

La novèla colleccion recep lo testimoniatge de la revista Garona, del CECAES

Bordèu: se presenta la darrièra colleccion de las premsas universitàrias consagrada a l’occitan
Bordèu: se presenta la darrièra colleccion de las premsas universitàrias consagrada a l’occitan

Las Premsas Universitàrias de Bordèu an presentat lor darrièra colleccion,sonada “Garon@”, amb Katy Bernard e Marie-Anne Châteaureynaud. La novèla colleccion recep lo testimoniatge de la revista Garona, del Centre d’Estudis de las Culturas d’Aquitània e de l’Euròpa del Sud (CECAES) dempuèi sa creacion en 1985 fins a son darrièr numèro publicat per las Premsas Universitàrias de Bordèu en 2008.

La colleccion “Garon@” servarà l’esperit de son predecessor, en se concentrant sus l’occitan (medieval e modèrne), sa literatura e son ensenhament. En mai d’aquò, explorarà los diferents aspèctes de las culturas pròprias de la region administrativa Nòva Aquitània, l’occitan, lo basco e lo peitavin-santongés, per d’apròchis multidisciplinars.

Amb aquela novèla iniciativa, las Premsas Universitarias de Bordèu reafirman lor engatjament en favor de la preservacion e de la difusion del ric patrimòni cultural de la region, en ofrissent una plataforma de debat e d’estudi dels desparièrs aspèctes de l’occitan e de las autras culturas. La colleccion "Garon@" s’anóncia coma una font immancabla pels universitaris, pels estudiants e pels aimadors de cultura que cèrcan d’explorar e de comprene las riquesas de las tradicions lingüisticas e literàrias d’Aquitània e de l’Euròpa del Sud.

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article