Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.AuvèrnheAuvèrnheCastanhau

De terrens d’1 èuro per la revitalizacion rurala

Una comuna pichona d’Auvèrnhe a capitat a atraire de novèls abitants gràcias a de terrens d’1 èuro e una estrategia innovanta

De terrens d’1 èuro per la revitalizacion rurala
De terrens d’1 èuro per la revitalizacion rurala

Tèxte legit

La comuna de Parlan (Castanhau) prepausa de terrens constructibles d’una valor d’1 èuro amb la tòca de revitalizar lo vilatge e luchar contra la desertificacion, çò rapòrta TF1 Info. Michel Teyssedou, cònsol màger de Parlan dempuèi 2008, a lançada aquela iniciativa après lo barrament d'una classa de l'escòla, anticipant lo declin demografic. En dètz ans, la populacion es passada de 310 a mai de 480 abitants gràcias a aquela ofèrta originala.

La comuna a tanben investit dins setze parcèlas per i crear un lotejament destinat a de particulars dont es la primièra crompa. Los aqueridors devon prene a lor carga la viabilizacion del terren, valent a dire 5000 èuros.

Per fin qu'aquelas iniciativas pòscan èsser concretizadas, l'esquipa municipala trabalha atengut cada jorn per obténer de subvencions de l'Estat. Gràcias a sos projèctes, aquela comuna pichona demòstra qu'es de tot en tot possible d'aliar ruralitat e atractivitat.

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article