Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaPeiregòrd

An festejat los 150 ans del tren Peireguers-Agen

L’associacion Peiregòrd Ralh Mai (Périgord Rail Plus) organizèt la dimenjada passada una seguida d’actes e d’animacions per festejar los 150 ans de la linha Peireguers-Agen. Una linha que qualques còps es estada menaçada de desaparicion.
 
Los trens foguèron decorats e quitament i aviá d’animacions sus qualques unes. Al delà, los bilhets se vendián a 5 èuros per anar-tornar de Peireguers a Agen o vicevèrsa.
 
“L’arribada dau chamin de fèrre en Peiregòrd transformèt lo païsatge. Quò representa un patrimòni important que fau preservar”, çò explicava a Sud Ouest Jean-François Martinet, lo president de l’associacion.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Bernat Tolosa
1.

E a l'ora d'ara, que representa aquela linha ? I a de mens en mens de circulacion o alavetz mercés a la regionalizacion del trens, la linha es salvada ?

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article