Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Naut Carcin: se sarra la 9a edicion del festenal Escambis amb Eric Fraj e Severina Bonnin

Après uèch ans de reüssidas, l’edicion d’ongan se tendrà del 24 al 26 de mai, a Sant Seren, Solhac, Banas e Sant Joan de la Ginèsta

Lo Gat animarà un dels balètis del festenal
Lo Gat animarà un dels balètis del festenal

Tèxte legit

Torna en Naut Carcin lo festenal Escambis per sa novena edicion. L’eveniment de cultura occitana de referéncia arriba ongan del 24 al 26 de mai amb un programa ric e cargat per totes los publics. Aurà luòc a Sant Seren, Banas e Sant Joan de la Ginèsta. Lo festenal Escambis es organizat per l’associacion Aquí l’Òc, e receb lo sosten de Jornalet.

Al programa i a divèrsas activitats culturalas dont de recampaments escolars occitanofòns, un concèrt, un mercat artisanal, d’exposicions fotograficas e d’autras causas. De soslinhar los concèrts de Serverina Bonnin e d’Eric Fraj amb Morgan Astruc. L’eveniment inclurà tanplan la remesa dels prèmis del concors d’escritura Pèire Brayac.

Aquel festenal en Carcin a la particularitat de s’adreiçar a un public larg: los que parlan occitan o non, los que son d’aicí o non... Tradicion e modernitat se conjugan per far descobrir e partejar nòstra cultura e nòstra lenga. Joves e mens joves se retròban dins de domenis tan variats coma lo cinèma, la musica, la dança, l’artisanat, la literatura, la poesia, l’istòria o lo conte.

Trobaretz lo programa e mai d’informacions sul sit web del festenal e sus Facebook.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article