Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Primièrs problèmas amb las farmacias en linha

L’ordre dels farmacians de l’estat francés a denonçat 11 sits web que vendon de medicaments illegals

| Jean-Pierre Jeannin
L’ordre dels farmacians de l’estat francés a denonçat onze sits web que vendon de medicaments per Internet. L’organisme de farmacians suspècta qu’aqueles sits an usurpat l’identitat de vertadièras farmacias per vendre de medicaments dobtoses, falsificats o sens autorizacion.
 
Segon Isabelle Adenot, presidenta estatala dels farmacians, s’agís de webs qu’an sa basa a l’estrangièr e qu’aprofièchan los noms de domeni de las farmacias francesas que los aurián pas renovelat. La presidenta tanben diguèt que s’agiriá de sits web russes qu’aprofecharián l’escasença de l’expiracion dels dreches del nom d’aqueles domenis per los aquerir.
 
“Gaireben 2/3 dels medicaments venduts en aqueles sits web son de falsificacions”, çò afirmèt Alain Delgutte, president de la seccion A del Conselh dels farmacians. La majoritat de webs denonciadas son especializadas a vendre d’estimultants sexuals.
 
Cal remembrar que, tre lo 12 de julhet, la venta en linha de medicaments es autorizada per las agéncias regionalas de santat per 44 webs. Aperaquí 4000 medicaments sens recèpta pòdon èsser crompats sus Internet. De nombrosas peticions per dobrir de nòus sits web, de la part de farmacias francesas, son a l’ora d’ara en estudi. 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Alí Verd Bram
1.

Los farmacians e autres potingaires legals nos jògan sas esmogudas !!! Mas los farmacians son venguts de mercants de potingas, mai que mai. Una farmacia, a l'ora d'ara, revèrta mai un centre comercial claufit de publicitat per de potingas inutilas (e benlèu nocivas, mas Servièr ni sos confraires o nos an pas dit tot encara). Las potingas presas contra l'estreis (cossí o dire ? Dison "the stress", en francés, mot que ven del vèrb occitanmedieval "estreissar" Cf. Levy), contra l'ància, l'angóissa, contribuísson tranquillament a la pujada de las malautiás neuro-degenerativas, amb tota la reconeissença officiala dels farmacians onèstes. Tre que de moneda es en jòc, sens limitacion quantitativa, la racalha tarda pas jamai de sortir de darrièr los bartasses, en linha o en colona…

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article