Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Una vesita virtuala al camp de refugiats sirians de Zaatari

La BBC a publicat las principalas chifras del segond camp de refugiats mai grand del Mond, après lo de Dadaab en Kenya

| Oxfam International
La setmana passada, las Nacions Unidas publiquèron una donada espantanta: la mitat dels dos milions de civils refugiats a causa de la guèrra en Siria son d’enfants. A partir d’aquela nòva, la cadena de television britanica BBC a alestit una vesita virtuala a un dels camps ont son aqueles desplaçats, lo de Zaatari dins lo desèrt de Jordania, ont n’i a ja aperaquí 130 000, e la mitat an mens de dètz e uèch ans.
 
La BBC explica la vida vidanta de sièis enfants que i vivon en raportant, a l’encòp, las grandas chifras del segond camp de refugiats de la planeta (sonque darrièr lo de Dadaab en Kenya) e qu’es vengut la quatrena vila mai poblada de Jordania en un pauc mai d’un an, amb 30 000 tendas, d’espitals, d’escòlas e de botigas d’alimentacion. Se calcula qu’a l’ora d’ara aculhís 2000 residents cada jorn e que i naisson tretze enfantons.
 
 
 
_____
Zaatari refugee camp: the children living in limbo

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pimflòid
1.

A Mayotte que i a a puish près 6000 dròlles per carrèras tanben. La polícia francesa qu'i expulsa los comorreans e tots los exilats qui i vòlen demorar o qui vòlen profitar de l'estatut de departament francés entà anar en França.

6000 dròlles per carrèras abandonats. Uèra la França. Qu'ei ua amiga qui demora acerà qui m'ac digó. Ne sèi pas s'ei ua chifra oficiala.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article