Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.DaufinatBas DaufinatTricastin

Sosten popular a las doas joventas que la consolessa de Bolena refusa de maridar

Lo cònsol de Sant Savornin d’Avinhon prepausa de las maridar el, se capitan pas

| Stop Homophobie

Angélique e Amandine, las doas joventas que Marie-Claude Bompard, consolessa de Bolena (Tricastin), refusèt de maridar, an trobat lo sosten del pòble. Quitament mai que çò qu’esperavan.


Tot comencèt dissabte passat, en anant a La Pòsta: “Lo factor me diguèt «siáu de tot còr amb vosautras»”, çò expliquèt Angélique Leroux a Le Dauphiné. “E parier au burèu de tabat”, çò apondèt. Los rets socials an tanplan mostrat lo sosten a las doas amorosas.
 
Mas benlèu lo sosten que mai las a tocadas es aquel del cònsol de Sant Savornin d’Avinhon (Comtat Venaicin), Bernard Goudon, que diguèt qu’èra lèst per las maridar.
 
De lor costat, las doas joventas an mandat doas letras recomandadas a la consolessa de Bolena e al prefècte del departament. A la consolessa li demandan d’aplicar la lei o que mòstre son refús per escrich, mentre que sollicitan lo prefècte per que demande a la consolessa d’aplicar la lei. Ça que la, faràn pas lor denóncia “pr’amor qu’aquò fariá pas avançar lei causas”, e elas espèran encara de se maridar lo 10 de setembre que ven a Bolena.
 
“Lor ai dich que se lor combat capitava pas, siáu lèst per lei maridar a Sant Savornin”, çò disiá lo cònsol de Sant Savornin, Bernard Goudon, que precisèt qu’es pas un combat contra la Liga del Sud, partit de Bompard, mas “una question de vejaire, e al delà, es la lei”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Terric Lausa Quilhan
14.

Qu'es aquela "Ligue du Sud"???

Es una expression que me fa paur! "Liga" e "Sud" aquò nòl pas bon....

  • 7
  • 0
Gerard Joan Barceló Pèiralata
13.

"Es pas un combat còntra la Liga dau Sud"... Pasmens, es un combat necessari: aquela organizacion reaccionària, bensai mai racista que l'FN, que barreja amb engana ultranacionalisme francés e defensa de l'economia locala, illustra l'alienacion d'una part de Provença temptada per lo replec devèrs una identitat mau compresa.

  • 6
  • 0
Pimflòid
12.

#1 ---4h33! Vivant! Qu'ei matièra, la Simona, sustot per ua reviscolada!

  • 0
  • 0
Francís G Niça
11.

#2 Coma vas Paulon ? E òc se siás tornat mi permetràs de ti sonar per lo tiu nom pichon.
Avem ben pensat a tu quora jugaviam la peça "Lo Sartre matafieu" ! Ancara que fuguèri deçauput de liéger dins Les Temps modernes, que sostenies timidament l'occitan... Mas se sostenes aüra la caua, serii urós de lo veire...

  • 1
  • 0
Arnaud Choarts e Neguer Florida ciutat
10.

Total sosten a aquelai doai filhai !!! An de rason.

Coma cal far per li mandar un mail de sosten ?

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article