Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcAlbigésPaís d'Albi

Un avion s’es pausat sus l’estrada periferica d’Albi

Lo pilòt d’un avion de torisme, victima d’un auvari de motor, deguèt aterrar sus l’estrada periferica d’Albi dissabte de tantòst. I aguèt pas cap de ferit.


Un petit avion de torisme, propulsat per un motor d’eliç, se pausèt sus l’estrada periferica d’Albi dissabte a 17h00 sens tustar cap de veïcul, a una ora ont lo trafec es dens. L’estrada periferica d’Albi a doas vias per sens, amb un ralh de seguretat al mièg.
 
“L’avion de torisme s’es pausat sus una porcion d’estrada periferica a qualques centenats de mètres de la pista d’aterratge de l’aerodròm d’Albi-Lo Sequèstre, çò precisèt a l’AFP la gendarmariá del departament de Tarn.
 
L’aparelh veniá de menar de paracasudistas a lor ponch de saut, e fasiá rota cap a l’aeropòrt quand arribèt un auvari al motor de l’aeronau. Lo pilòt aviá pensat de far planar l’avion fins a la pista de l’aeropòrt mas foguèt obligat d’aterrar abans, en fasent un aterratge plan cort sus l’estrada periferica, segon çò qu’expliquèt a l’AFP la tor de contraròtle de l’aeropòrt.
 
Lo pneumatic de davant de l’avion esclatèt a l’impacte de l’aterratge e los servicis de secors evacuèron l’aparelh, pauc abans 19h00, en permetent lo restabliment de la circulacion plan perturbada per l’incident.



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jordi Sabadell (Catalunya)
2.

Estaria bé que les locucions dels vídeos fossin fetes en languedoc. Salutacions des de Catalònha.

  • 0
  • 0
Terric Lausa Quilhan
1.

Lo Mathias Rust d'Albigés !

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article