Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Japon: de nivèls de radiacion a Fukushima que poirián tuar una persona en 4 oras

Tepco a detectat de nivèls de radiacion extrèmament nauts e nega pas que i aja agut mai de fugidas

| IAEA Image Bank
La companhiá electrica de Tòquio, Tepco, a confirmat diluns passat qu’an detectat de nivèls de radiacion extrèmament elevats a la centrala nucleara de Fukushima. Se tracta de nivèls que poirián provocar la mòrt d’una persona en solament 4 oras.
 
Son de pics de radiacion detectats en divèrsas sèrvas d’emmagazinatge d’aiga contaminada e se tracta de nivèls 18 còps superiors als detectats lo 22 d’agost passat, quand 300 tonas de liquid radioactiu se voidèron dins la mar.
 
Adès, Tepco a localizat tres sèrvas afectadas de mai, e tanben un conduch. Per ara non sabèm pas se lo nivèl de liquid de las sèrvas a davalat o se se manten, en mai d’aquò Tepco nega pas que i aja agut mai de fugidas.

Lo govèrn de Japon anoncièt ièr que prendriá en carga aquela crisi e qu’emplegariá 360 milions d’èuros immediatament.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Amalric de Montreal Montreal de Carcassés
3.

Las fugidas mai bèlas son las fugidas de las responsabiltat de la part del lobby nuclear que perseguís ara per ara sas bracejadas…

  • 3
  • 0
Arossard Aròs
2.

Mas non, mas non, avem ren comprés : Tepco contraròtla la situacion. De mai, es una pròva que lo nuclear es una causa segura tostemps !

  • 2
  • 0
Quentin Willaume Marck / Ais
1.

Quora lo cambiament?...

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article