Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís Marselhés

An fusilhat lo filh de José Anigo quand sortissiá de l’auto

Dins la meteissa jornada, un jove marselhés foguèt crivelat a La Ciutat

Adrien Anigo, lo filh del director esportiu del club de fotbòl de l’Olimpic de Marselha, José Anigo, foguèt assassinat per balas ièr, dijòus de tantòst, dins lo 13n arredondiment de Marselha.
 
Segon de fonts policièras, Adrien Anigo foguèt tuat de balas de gròs calibre, dont una dins son cap, per dos motociclistas que fugiguèron sul pic. Los faches se passèron pauc abans 16 oras dins lo quartièr de Frescvalon, al nòrd de Marselha, al moment que davalava de sa veitura.
 
Èra ja estat arrestat e èra suspècte de far partida del Gang dels Joielièrs, responsable d’un dotzenat de bracatges de joielariás en 2006 e 2007. Foguèt plaçat en detencion provisòria mas mes en libertat en 2010 per vici de forma.
 
Son paire, José, èx-jogaire e entraïnaire de l’OM, prenguèt la direccion esportiva del club. Acostumat de las bramadissas, José Anigo a la reputacion d’aver un poder oculte suls suportaires e tendriá de relacions amb lo mitan marselhés. Se ditz que sa granda amistat visibla amb un nèrvi local auriá entraïnat lo filh.
 
L’assassinat d’Adrien Anigo es lo segond reglament de comptes mortal dins una meteissa jornada enregistrat al País Marselhés, après l’assassinat d’un òme de 24 ans a La Ciutat.
 
 
La Ciutat: an fusilhat un jove marselhés davant son trabalh
 
Qualques oras abans, a l’alba, un jove de 24 ans foguèt assassinat de mai d’una bala a La Ciutat (País Marselhés), davant l’entrepresa ont anava trabalhar, segon de fonts pròchas de l’enquèsta. Un vintenat de companhs de trabalh foguèron testimònis del crime.
 
La victima es un jove marselhés que foguèt tuat per quatre individús cagolats davant la societat de curum domestic Urbaser, a 5h30. Intransportable, ensagèron de lo sonhar sus plaça, mas moriguèt 45 minutas puèi. Èra un jove “un pauc conegut per la justícia”, çò precisèt als mèdias lo secretari general del parquet de Marselha, Florent Crouhy. Se lo coneissiá per un delicte estradièr e “un raubament, coma menor”.
 
Segon lo parquet, lo jove foguèt tocat per lo primièr còp a l’esquina. Alavetz, quand ensajava de se refugiar dins los locals de son trabalh, foguèt percutit pel veïcul dels agressors e atench per un desenat de projectils. “S’es utilizat mai d’una arma: un fusiu de pompa de calibre 12 amb una arma de 9 millimètres, e probable un pistolet automatic”, çò precisèt Crouhy.
 
L’alèrta la donèt lo responsable de l’entrepresa, plaçada dins la zòna d’activitat Athenia. Un vintenat dels companhs de trabalh foguèron testimònis del crime e assistiguèron la victima. Lo director de la division d’Urbaser, Stéphane Sigwald, disiá que lo jove èra “ben discret, que sei collègas e son emplegaire lo presavan”.
 
Una veitura Renault Mégane cabornizada foguèt trobada pas luènh del luòc del crime. Poiriá aver servit als assassins.
 
Se n’ocupa de las investigacions la brigada criminala de la polícia judiciària de Marselha, qu’es ja en carga de mai d’un dorsièr del meteis tipe.
 
Urbaser tracta lo curum de La Ciutat per lo compte de la comunautat urbana Marselha-Provença-Metropòli. Lo sit es esquipat amb de camèras de videosusvelhança, que serviràn a l’enquèsta.
 
En cas que s’agisca d’un reglament de comptes, seriá la 14a victima d’ongan al País Marselhés, qu’amb l’assassinat d’Anigo, aquò fariá ja 15 mòrts per reglament de comptes per balas.
 



 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

pèire cardenal
4.

lo cruvèu, cruvelar, cruvelat , lo marselhés es estat cruvelat de balas, me pensi e non pas passat au cruvèu coma de sabla, o belèu qu'avant èra criblé de dettes, cerquem puslèu d'equivalencia coma trauquilhat per lei balas arredoniment,mai non pas, dins aquela creacion administrativa lo pus simple ei arroundissamen coma par una autre lo canton nos an manlevat un mot occitan. En mai d'aquo, lo Redon es un quartier de marselha e la grossa sonalha d'un escaboat o dei vacas e podèm força ben arrondir o arredonir lei causas, totei aquelei consideracions faran pas mai ressuscitar lei rofians victimas d'un reglament se compte e aquo fai de plaças libras en preson que ne'n mancon....

  • 5
  • 3
Hamlet Jylland
3.

"Something is rotten in the state of Denmark"

  • 3
  • 1
Peyo Moguèrra
2.

òc! Ne'n deven pas saber arrei de le lenco de l'Amor. Ni de le de l'Ador! ;-)

  • 2
  • 1
Jan Brau Sent Vicens de Maresme
1.

Que sembla que los marselhés síguin en gran perilh d'extincion!

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article