Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Berlusconi paralisa lo govèrn italian

Lo Senat votarà l’enseguida contra Berlusconi la setmana que ven, e a aquel darrièr li caldrà complir la pena per fraudariá fiscala. Letta se sometrà deman a un vòte de fisança del Parlament

Berlusconi a tornat provocar una enòrma crisi de govèrn en Itàlia. Dissabte decidiguèt de retirar los cinc ministres que son partit aviá dins lo govèrn e mai de retirar lo sosten parlamentari.
 
La rason es que la setmana que ven, lo Senat votarà la siá expulsion e el perdrà l’immunitat parlamentària. Alavetz li caldrà complir la senténcia de quatre ans de preson per fraudariá fiscala. Pasmens ne compliriá solament un, e al delà seriá dins son ostal. Berlusconi condicionava son sosten al govèrn italian a que se reparèsse la siá situacion juridica.
 
Dimenge, lo primièr ministre italian, Enrico Letta, se reüniguèt amb lo president de la Republica, Giorgio Napolitano, per ensajar de redreiçar aquela situacion. Deman, dimècres, Letta se sometrà a un vòte de fisança per comprovar se ten lo sosten del Parlament. Pasmens a escartat la possibilitat de convocar d’eleccions nòvas.
 
Lo primièr ministre Letta qualifiquèt l’actitud de Berlusconi coma “l’òbra d’un òme fòl”. E anoncièt que demandariá lo sosten als autres partits del Parlament per evitar que l’actitud de Silvio Berlusconi tornèsse paralisar lo govèrn italian.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article