Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Berlusconi se rend e pòrta sosten a Letta

De senators del PDL vòtan en favor de Letta e trencan lo PDL. Berlusconi finís que cedís al darrièr moment

Dins una nòva crisi politica en Itàlia, instigada tanben un còp de mai per l’èx-primièr ministre Silvio Berlusconi, lo scenari a cambiar tornarmai de maniera inesperada. Lo govèrn d’Enrico Letta a despassat amb una larga majoritat la mocion de fisança que s’es votada uèi al Senat. E o a fach, en mai d’aquò, amb lo vòte favorable de Berlusconi. Lo Cavaliere, per tant, s’es rendut, en vesent la dissidéncia intèrna d’un grop dels sieus senators.
De fach, lo cambiament de direccion de Berlusconi es arribat just après qu’un grop de vint e tres senators del Pòble de la Libertat (PDL) aguèsse anonciat que votariá la fisança al govèrn de coalicion d’Enrico Letta, que lo primièr ministre italian l’aviá installat per salvar l’executiu en seguida de la demission de cinc ministres, precisament del partit de Berlusconi.
 
D’oras abans lo vòte, un dels senators dissidents del PDL, Roberto Formigoni, aviá fach public un document ont explicava quins senators de son grop votarián en favor de Letta, e mai i prevesiá lo trencament del PDL amb la creacion d’un grop politic nomenat “Los Populars”.

Amb aqueles sostens novèls, restava clar que lo govèrn d’Enrico Letta ja comptariá amb 170 vòtes, en despassant los 161 necessaris per ganhar la question de fisança. Es en aquel moment que Berlusconi a finit qu’a cedit.

Berlusconi aviá fach demissionar cinc ministres del sieu partit per forçar Letta a lo manténer al Senat, una carga que li garentís l’immunitat. Ara, amb aquel nòu eveniment inesperat, es possible que Berlusconi daisse d’èsser senator e, per tant, qu’encare finalament la senténcia en ferme que pesa sus el per evasion fiscala e que l’obligariá de passar qualques meses sota arrèst domiciliari.
 
“Grande!”, çò ditz Letta quand Berlusconi vòta en sa favor
 
La premsa italiana s’es tornada emplir de títols de tota mena, mas un vidèo a trionfat especialament sus lo malhum: la reaccion de Letta après que Berlusconi anoncièsse lo sosten al govèrn. “Grande!”, çò ditz Letta, coma se pòt comprovar, segon çò que reculhís La Repubblica, en i legissent los pòts.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Albèrt Gougnous Pinsaguèl
1.

Berlusconi que pòrta sosten, aquò m'espanta.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article