Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Moscòu: la polícia deten 1200 immigrants en seguida d’una susmauta racista

An detengut 1200 immigrants dins un quartièr de Moscòu en seguida d’una operacion policièra. Segon los jornalistas, la polícia aviá fach una “batuda preventiva” e a menat los detenguts al comissariat per verificar s’an la documentacion en règla.
 
La batuda se faguèt dins lo districte de Biriulovo, al sud-oèst de la capitala russa, en seguida de susmautas racistas que se i debanèron dimenge passat, ont s’arrestèt 400 personas.
 
La susmauta se passèt davant un centre comercial e la protagonizèron aperaquí 2000 personas, en seguida d’una manifestacion ont los vesins protestavan contra l’assassinat d’un jove. A crits de “Russia pels russes”, los racistas intrèron dins la manifestacion en acusant un immigrant d’aquel escotelament.
 
La xenofobia contra los estrangièrs, o contra los ciutadans russes non eslaus, lai a pres de dimensions fòrça inquietantas.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article