Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Païses Catalans: “Independéncia per o cambiar tot”

Divèrses collectius de l’esquèrra independentista manifestèron dissabte passat a Barcelona amb lo lèma “Independéncia per o cambiar tot”, dins l’encastre d’una campanha que se metèt en marcha en julhet a Valéncia e qu’amassa d’organizacions politicas, socialas e culturalas, amb d’activistas de l’esquèrra dels Païses Catalans.
 
La marcha amassèt quinze mila manifestants segon los organizaires, e dos mila segon la polícia. Participèron los deputats de la CUP, David Fernández, Quim Arrufat e Isabel Vallet, e tanben lo deputat d’Iniciativa per Catalonha-Verds, David Companyon. I aviá fòrça personalitats del mitan cultural.
 
“Solament amb l’independéncia bastirem pas un futur melhor e pus liure; l’independéncia tota sola sufís pas perque cal la mobilizacion de las classas popularas per far un cambiament de modèl de la societat, una rompedura”, çò diguèt Aitor Blanc, pòrtavotz de la campanha.
 
I aviá força bandièras amb lo lèma “Per o cambiar tot” sus la mapa dels Païses Catalans. Los Iaioflautas, un collectiu d’activistas vièlhs, desfilavan en arborant una bandieròla amb lo lèma “Luchèrem e lucharem”.
 
La campanha “cèrca de metre de contengut dins lo procès independentista”. L’an lançada las organizacions politicas e sindicalas de l’esquèrra independentista catalana. Ensaja d’arribar a “de sectors largs, d’esquèrra e sobeiranistas dels Païses Catalans per bastir una aliança” que permeta de definir lo modèl de republica que se vòl bastir. Dins aquel sens, creson que cal unir “las luchas pels dreches socials amb la defensa dels dreches nacionals e la batalha pels dreches democratics”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Terric Lausa Quilhan
3.

#2

Ja çò que ja se pòt dire del futur estat catalan es que bastirà sus una rompedura totala amb lo franquisme, contrariament a l'estat espanhòl "pòst"-franquista.

E aquò me sembla un preambul dels bons.

  • 10
  • 0
Sebastian Denux Montpelhièr
2.

Soi completament d'accòrdi, independéncia dels Païses Catalans, òc, mas per un cambiament complèt de modèl de societat, pas per faire las meteissas conariás a un nivèl Catalan.

  • 3
  • 0
Sebastian Denux Montpelhièr
1.

Soi completament d'accòrdi, independéncia dels Païses Catalans, òc, mas per un cambiament complèt de modèl de societat, pas per faire las meteissas conariás a un nivèl Catalan.

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article