Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An trobat un sistèma per tornar far créisser los pels

De scientifics de Colúmbia an descobèrt cossí restaurar los pels amb de cellulas dels quites pacients

| Alexander Edward
De cercaires estatsunidencs an creat un metòde de restauracion que pòt regenerar la creissença del pel uman. Aquela formula permetriá la transplantacion a las femnas qu’an pas pro de pels e als òmes dins las primièras estapas de la calvícia. Lo resultat de l’estudi, fach pel Centre Medical de l’Universitat de Colúmbia, es publicat dins l’edicion numerica de Proceedings of the National Academy of Sciences.
 
“Aperaquí 90% de las femnas que pèrdon de pels se pòdon pas sometre a la cirurgia de transplantacion de pel”, çò ditz la professora de dermatologia Angela Christiano, corresponsabla de l’estudi. “Aquel metòde ofrís la possibilitat d’induire un grand nombre de folliculs piloses a partir de cellulas cultivadas gràcias a qualques centenats de pels donadors”, çò explicava la professora.
 
Per provar aquelas ipotèsis, los cercaires amassèron de papillas dermicas de sèt donadors umans e ne clonèron las cellulas en de culturas de teissuts, sens i apondre de factors de creissença. Qualques jorns puèi, las papillas cultivadas se transplantèron entre lo dèrma e l’epidèrma de la pèl umana, empeutada sus l’esquina de mirgas. En cinc assages de sèt, las transplantacions donèron coma resultat la creissença de pel que durèt almens sièis setmanas. Las analisis d’ADN confirmèron que los nòus folliculs èran umans e geneticament coïncidents amb los donadors.
 
Aquel sistèma nòu a la capacitat de far créisser de folliculs piloses novèls en emplegant de cellulas del quite pacient. La cercaira soslinha qu’“aquò poiriá agrandir notablament l’utilitat de la cirurgia de restauracion del pel per las femnas e pels pacients mai joves, pr’amor qu’ara lo tractament se limita en granda part a la calvícia del modèl masculin dins los pacients amb una malautiá establa”. Pasmens, los scientifics creson que cal aprigondir los estudis abans d’assajar la formula en d’èssers umans. Los cercaires dison que cal contunhar d’analisar de factors coma la color, l’angle, la posicion e la textura del pel.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ranger negre (Vegan Power Rangers) Bosquet d'Angel
5.

#1 Fòrça negra : Transformaciiiioooooon!!!!
Per contra avisa't : que'm sembla que Petrole Hahn tanben hèn tests sus animaus...

  • 1
  • 0
Ranger roj (Vegan Power Rangers) Bosquet d'Angel
4.

# 1 Fòrça roja : Transformacioooon!
(b'as rason, ranger vèrd : que soi segura que t'anarà plan lo cap rasat ;-)

  • 1
  • 0
Ranger vèrd (Vegan Power Rangers) Bosquet d'Angel
3.

#1 Vegan Power Rangers, fòrça vèrda : Transformacioooooon !!!

  • 1
  • 0
Ranger blu (Vegan Power Rangers) Bosquet d'Angel
2.

Far tornar créisser lo pèl... qu'ei plan aquò... per'mor Petrole Hahn, en fèit qu'ei coneria.
Qué! Qu'empeutan pèth umana sus l'esquia de murgas entà i har créisher peu uman!

Mes qu'ei hastiau!!!

Rangers, anem viste au Centre Medicau de l’Universitat de Colúmbia per las deslirar e castigar aqueths cientifics maishants!

Tant pis peu men peu : quand n'agi perdut tròp, qu'ac rasarèi tot com Bruce Willis...

Vegan Power Rangers TRANSFORMACIOOOOON!!!!!

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article