Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La polícia a deslotjat la sedença de la television grèga, ocupada dempuèi junh

Lo govèrn barrèt las emissions en junh, mas los èx-trabalhadors avián contunhat d’emetre per Internet

| Lo sit dels trabalhadors en lucha d'ERT, "ERT Open"
D’agents antisusmautas de la polícia grèga deslotgèron dijòus passat la sedença de l’anciana radiotelevision publica (ERT) en emplegant de gases lacrimogèns e detenguèron qualques personas.
 
En junh, lo govèrn aviá barrat las cadenas e estacions d’ERT e licencièt los 2600 trabalhadors, per complir lo plan d’austeritat impausat per la tròica. Mas de centenats de trabalhadors quitèron pas lors emplecs. Ocupèron la bastissa e contunhèron d’emetre per Internet. Fins a la matinada de dijòus, qu’un procuraire ordenèt a la polícia d’intrar dins la sedença e de los deslotjar.
 
La polícia a cargat contra los manifestants que s’acampavan en solidaritat en defòra de la bastissa, e après, intrèt per fòrabandir los èx-salariats d’ERT qu’en aquel moment emetián.
 
Segon Ekathimerini, arrestèron quatre èx-salariats d’ERT.



_____
Vidèo: a Atenas; que contunhan de far lo telejornal defòra, davant la polícia antisusmauta, après l'expulsion

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevara Jr. L'Avana
1.

Plan venguts en democracia europèa de la finança mondialzada !

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article