Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Se presenta a Tolosa lo libre A un pam de la independència

Lo libre de Vicent Partal se presentarà lo 7 de decembre que ven a l’Ostal d’Occitània, après las presentacions reüssidas per totes los Païses Catalans, Brussèlas e Luxemborg

Après mai de cinquanta presentacions reüssidas dins totes los Païses Catalans, Brussèlas e Luxemborg, lo jornalista catalan Vicent Partal presentarà a Tolosa son libre A un pam de la independència.
 
La presentacion se debanarà a l’Ostal d’Occitània lo 7 de decembre que ven e es organizada per La Veu dels Païses Catalans e lo CAÒC occitan, amb la collaboracion de Ràdio Occitània, l’ANC, Provença d’Ara [Prouvènço d’Aro], la Fondacion Occitana e Jornalet. A 14h començarà l’eveniment, a 15h es previst lo debat e la session de signaturas. A 16h s’escotarà lo grop de polifonias vocalas catalanas De Calaix.
 
A un pam de la independència es lo darrièr libre del director de VilaWeb, qu’examina cossí Catalonha es arribada a la situacion actuala, en seleccionant los melhors editorials del sieu jornal pendent las sièis darrièras annadas, e tanben per mejan de tèxtes novèls, mai que mai se referissent a las caracteristicas que deuriá aver la republica catalana.
 
Lo libre apareguèt a fin de març e es un dels mai venduts en Catalonha dins la categoria de non-ficcion.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Saim Dušan Inayatullah Barcelona
5.

#4 M'estona plan que los lerrouxistas legiscatz en occitan! Lo vòstre assag de contrapausar los drechs socials damb la normalizacion lingüistica e la desliurança nacionala fracassarà, doncas qu'es una estupiditat.

  • 13
  • 1
carme barcelona
4.

eixe pam que ens separa de l'independéncia és infranquetjable.
em compte de entretindre'ns en independéncies valdría la pena ocupar-se de l'atur, dels pobres i de la corrupción del politics catalans

  • 1
  • 13
carles Vinaros
3.

aixó de païssos catalans és una quimera, l'independencia de Catalunya un altra quimera, la llengua catalana un dialecte de la llengua occitana. Tinc molts amics bons catalans que no donen cap de duro per l'independencia, es anacrónica i imposible, mai es durá a terme.
visca Catalunya i espanya i visca occitánia, la mare de les llengues valenciano-catalana i balear.
visca el país valenciá autónom de Catalunya.

  • 2
  • 15
Gerard Joan Barceló Pèiralata
2.

Amb sa linha editoriala patriotica, progressista e dobèrta a la diversitat, VilaWeb es un pauc lo paire esperital de Jornalet. Desirem a nòstre jornal occitan la meteissa prosperitat!

  • 22
  • 0
Pirolet
1.

Lo darrièr palm es lo que mai còsta de far. Siatz valents, companhs!

  • 23
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article