Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An salvat l’universitat de Besièrs

Las mobilizacions dels estudiants son estadas decisivas

L’antena nomenada Du Guesclin de l’universitat besierenca barrarà pas, gràcias a dos meses de lucha dels estudiants, a despièch d’Anne Fraïsse, presidenta de l’Universitat de Montpelhièr 3, dont depend la facultat de Besièrs. Fraïsse prepausava lo barrament del sit besierenc a la ministra Geneviève Fioraso per de rasons financièras. Las mobilizacions dels estudiants son estadas decisivas.
 
Pasmens, Fraïsse anoncièt la bona nòva divendres, a la fin del matin, sus plaça, a qualques 350 estudiants amassats dins un anfiteatre: “L’antena es salvada”, çò diguèt après aver considerat que lo ministèri “aviá fach un gèst”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pimflòid
3.

#1 Ah! Requisicionar las riquessas e emplegar la fòrça atomica!...

Enfin que vs'arreconeishi, Mr Guevarra!

  • 0
  • 0
Estudiant Lo clapàs
2.

Anna Fraisse, rai a poscut negociar ambe Fioraso, gracias a la mobilisacion estudianta, de tampar pas lo site besieirenc. La mesura d'austeritat mai mediatizada es donc estada plan ajornada.
Pasmens la presidenta e lo conselh d'administacion a dejà votat en partida, e compta ben votar lo 17 de decembre, tot çò que demòra d'autras mesuras d'austeritat, al programa per l'an que ven. E sarà de tot biais tarrible per l'universitat Pau Valèri. veire l'article sus la mobilisacion "L’universitat Montpelhièr 3-Pau Valèri blocada pels estudiants en luta".

  • 2
  • 0
Ernèst Guevara Jr. L'Avana
1.

« Fraïsse s’opausèt al barrament del sit besierenc que lo prepausava la ministra Geneviève Fioraso per de rasons financièras. » E en lòc e plaça d'estalviar troces de candèlas en demesissent los servicis publics, a pas pensat ni prepausat, la dòna Fraisse, d'amenaçar d'un pilonatge a l'artilhariá nuclerària totes los paradises fiscals se l'argent degut a la collectivitat èra pas rapatriat illico presto aquí que nos i manca de mai en mai dolentament ? Auriá tanben pogut prepausar de decidir de pagar pas mai lo deute public a de banquièrs privats acarnassits e esclavagistas mondialistas. De moneda, per far virar l'universitat de Besièrs, n'aurián trapat aisidament, aitanlèu ! Sonqu'en panat de panaires internacionals !

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article