Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Google a lançat una carta interactiva de la Tèrra Mejana dels obits

A pauques jorns de la sortida del filme L’Obit: La Desolacion d’Smaug, segond filme de la trilogia L’Obit, Warner Bros e Google an trabalhat amassa per crear una espectaclosa propòsta multimèdia basada sus Google Maps. Un viatge a travèrs de la Tèrra Mejana permet de percórrer lo territòris qu’apareisson dins lo nòu filme, per mejan d’aquel popular esplech cartografic. Lo viatge se pòt far en un trentenat de lengas, que l’occitan i es pas.
 
La carta interactiva e completa presenta d’endreches iperrealistas de las òbras de J.R.R. Tolkien, e dins cada endrech se prepausa d’interaccions e d’informacions dinamicas, suls personatges e sus l’accion que s’i passa, e de petits jòcs tematics.
 
 
 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lutz
11.

#4 Lo Jornalet es un media EN occitan, e urosament que s'i tracta de mai que d'occitan, d'un pauc de tot çò que pòt interressar lo legeire. Nòstas vidas se resuman pas a la lenga que parlam. Fa de ben de se sortir los uèlhs de nòstre monilh ! :)

  • 7
  • 0
garric
10.

#7 Òc, es aconselhi bravament de tornar legir Pau-Loís Granièr qu'es una mena de Tolkien occitan. Son univèrs de fadariá es pas tan lònh de la fantasiá, veire complètament dedins (Imatges).

  • 2
  • 0
Bilbo
9.

Peire Cardenal, mi semblava que vòstre omonim avia un pauc mai d'umor qu'aquò. Bessai deuriatz chanjar d 'escai.

  • 2
  • 0
Terric Lausa Quilhan
8.

#4

Aquela tinda!

Lo sénher Pessamessa, artista-comentator fòra-classa dins amb especialitat l'omofobia, l'islamofobia, campion del mond de la critica gratuita e sistematica, enemic de la dubertura d'esperit e de la tolerància se trapa insultat quand òm li ditz çò qu'òm pensa dels sius comentaris pietadoses !

Se sètz estat vexat, aquò es justícia. Atal comprenètz l'impacte que d'unes comentaris insultants vòstres pòdon aver

  • 4
  • 0
JIG
7.

παίδευσον τοὺς ἀνοήτους · πολλοὶ δ' εἰσίν ·
Aristofan

Que soi a léger Lucian de Samosat, qui estó inspirat per Omèr e Aristofan e qui inspirè Rabelais, Cyrano de Bergerac, Swift… Aaah aquò qu'ei literatura nòbla ! Mes perqué lo diable e s'atraça un tau mesprètz la "fantasy" a l'edat pretenduda "modèrna" ? En tot cap l'univèrs deu Tolkien que prepausa un paradigme coërent, milanta còps mei soscat e estructurat que non pas las elucubracions deu Lucian.
Mes tè b'ac disè plan l'Aristofan : Eduquem los pècs ! E que son nombrós.

  • 4
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article