Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Kalashnikov: mòr l’òme que donèt son nom a l’arma pus populara del planeta

L’AK-47, l’arma pus venduda de l’istòria, es coneguda pertot dins lo Mond amb lo nom de son inventor

Son perfil unic lo fa de bon reconéisser. Lo Kalashnikov foguèt lo fusilh d’assaut oficial de l’Armada Roja e es una de las armas pus popularas del Mond. Oficialament li dison AK-47, mas de pertot lo coneisson amb lo nom de son creator, Mikhaïl Kalashnikov, mòrt lo 23 de decembre. En total òm crei que se n’es fabricat mai de cent milions d’unitats.
 
Delà sa popularitat militara e entre de grops guerrilhièrs del Mond entièr, lo Kalashnikov es vengut una autentica icòna culturala. Dels guerrilhièrs del Viet Cong als sandinistes de Nicaragüa, los imatges del cargador corbat son apareguts pro de còps en tota mena de fotografias e d’afichas. E mai apareis en diferentas bandièras, coma las de Moçambic o Timòr Èst. A Izhkar (Izhevsk), dins los Orals, en Odmortia, i a un musèu dedicat a aquela arma, utilizada per d’armadas e de guerrilhas de mai de 140 estats a travèrs del Mond.

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pèire Cardenal Jr. Velai
2.

#1 D'ara enlai, vòle intervenir per lavar l'onor e la memòria de mon antecessor illustre lo grand trobador Pèire Cardenal, e ansin vòle empachar lo maufatan qu'embrutís son nom de lonja dins los comentaris.
Jornalet a rason d'informar los legeires de la mòrt de Mikhaïl Kalashnikov e l'usatge dau mot "icòna" dins l'article es nonmàs la descripcion d'un certan usatge de l'imatge dau fusilh d'assaut, sens rapòrt amb Nadal.

  • 4
  • 2
Pèire Cardenal
1.

lo o la Kalasnikof, una autentica icona ciltural ? una icona es un imatge sant, en aquest jorn de Nadau,simbolic de la patz, li avià ren de mai judicios que de glorificar aquel arma de guerrilhiers tant eficaça ? esperem Pasca amb serenitat per la celebracion de la bomba atomica

  • 11
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article