Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lava blava de nuèch

Lo cratèr d’un volcan d’Indonesia ofrís d’imatges espectacloses

| Olivier Grunewald
De lava volcanica de color blava, aquò es un imatge espectaclós que se pòt veire en Indonesia. En la zòna volcanica de l’èst de Java, i a una mina de sofre dins lo cratèr de dos cents mètres de prigondor del volcan actiu Kawah Ijen.
 
Aquela mina de sofre escupís una lava impressionanta que mescla la color roja del fuòc amb la color blava electrica del sofre fondut e ofrís d’imatges espectacloses, coma los qu’a capturats lo fotograf Olivier Grunewald. De mai, dins lo cratèr i a un lac d’acid sulfuric de la meteissa color. Es un espectacle de lutz e de color que solament se pòt contemplar de nuèch.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

David
2.

Es irealament bèth, coma un rèive, de verai, mès tanben incrediblament toxic e dangeiros. Pensèm a las populacions localas. Se n'i a qu'an alenat las vapors de dioxidi de sofre, an pas discut apreciar l'espectacle autant coma nos.

  • 1
  • 0
Pimflòid
1.

Quina meravilha!!!

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article