Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Un deputat breton a mandat sos vòts en galò e en breton

Paul Molac es deputat del departament breton de Mor-Bihan a l’Assemblada Nacionala francesa. Sòci de l’UDB (Union Democratica Bretona / Unvaniezh Demokratel Breizh), originari de Plleurmè (Ploermael), Molac es un locutor del galò, la lenga romanica de Bretanha, e del breton, la lenga celtica. A l’Assemblada francesa, es un dels mai actius dins la defensa de las lengas e culturas minorizadas.
 
Per los sieus primièrs vòts (es deputat dempuèi aqueste an), a mandat al mond de sa circonscripcion un document amb un tèxt en galò e un tèxt en breton (en mai del francés). Es pas lo primièr còp qu’un elegit manda sos vòts amb una traduccion o qualques mots en breton mas, de segur, qu’es lo primier deputat a o far en galò.
 
 
 
 
Fabien Lecuyer

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article