Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís Marselhés

Wiko, reüssida del telefòn mobil occitanochinés

La petita entrepresa marselhesa Wiko, filiala de la companhiá chinesa Tinno, es venguda la primièra del país e la tresena de l’estat francés, en exportant per tota Euròpa lo telefòn mobil Wiko Cink Slim, qu’es estat un dels presents mai populars de Calendas.
 
La reüssida de Wiko es espectaclosa. Creèron la societat en febrièr de 2011 a Marselha. Comencèt a far de telefòns mobils pels operators, qu’alavetz los vendián subvencionats dins lors botigas. Amb l’arribada dels esmartfòns, la companhiá occitana prepausèt d’aparelhs tres còps mens cars que los concurrents.
 
Amb lo Wiko Cink Slim, an fach l’aparelh mai concurrencial del mercat per son rapòrt qualitat-prètz. S’agís d’un esmartfòn Android amb de caracteristicas de maquinària fòrça bonas per mens de 130 èuros. Es un aparelh petit e pauc pesuc (140 gramas), se connècta amb la wi-fi e Bluetooth e a doas camèras (davant e darrièr, de 8 e 1,3 megapixèls). A un ecran TFT amb una resolucion de 800 x 480 pixèls, un processor dual core d’1 gigahertz, 512 megaoctets de memòria RAM e 4 gigabytes de disc per salvar de donadas, que se pòt aumentar fins a 32 gigabytes.
 
A l’ora d’ara, lo telefòn occitanochinés es lo tresen mai vendut de l’estat francés e se vend tanplan en Itàlia, Alemanha, Espanha, Portugal e Argeria.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

antalya
8.

Auria una interfacia tota en occitan ? Brica !

  • 0
  • 0
Montsegur
7.

Me sembla un pauc estranh de dire occitanochinesa per una companhia 95% chinesa. Son trabalh a l'ora d'ara es simplament un trabalh d'adaptacion del produch al mercat francés, amb un nombre reduch d'emplècs. Lo Figaro que te parlèt tanben d'un succés del mobil "franco-chinois"(sic) l'an passat .
Me sembla subretot qu'es revelator de la capacitat del Chineses a vendre sos produches suls mercats internacionals en essent mèstres del jòc. Marca una evolucion entre l'usina China que trabalhava per las companhias estrangièras e una China qu'ensaja de concurrenciar los paises mas desvolopats al nivèl comercial amb de produches de nauta tecnologia.

  • 0
  • 0
Pimflòid
6.

#5 Que saludi l'implicacion d'Occitània dens lo desvelopament d'aqueras tecnologias navèras de comunicacion!

ÒSCA!

De mei suu sit qu'èi trobat un mot en occitan : "Dual Sim"

  • 4
  • 0
Mr Realista
5.

#3 Òc.












(perdon pel doblon : mancava lo "#3" )

  • 1
  • 1
Mr Realista
4.

Òc.

  • 0
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article