Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís d'Ais

Atemptat del Front de Liberacion Nacionala de Provença a Ais

| Sophie Spitéri
Un engenh explosiu artisanal espetèt ièr a 4 oras del matin davant lo centre dels impòstes d’Ais de Provença, en causant de damatges leugièrs sus la faciada del bastiment, segon çò que rapòrta La Provence.
 
Los desminaires e l’identitat judiciària anèron sus plaça. Menarà l’enquèsta la polícia judiciària de Marselha.
 
Un tag “FLNP” sus la paret de la bastissa atacada fa pensar que lo Front de Liberacion Nacionala de Provença revendica aquela accion.
 
En mai de l’an passat, ja se desactivèt un aparelh similar, qu’espetèt pas, a Draguinhan. Al costat i aviá qualques papierons del Front de Liberacion Nacionala de Provença (FLNP), que revendicava l’accion. Lo tèxt denonciava la “colònia deis especulaires e dei fortunats” e menaçava amb de nòvas accions. “Avèm una lenga, una cultura, un drapèu, una identitat, una tèrra, un país…”, çò disián los papièrs de l’FLNP que conclusián amb “Òsca Provença!” La partida en occitan del comunicat èra escricha dins una mescla de grafia classica e de grafia mistralenca, la rèsta èra escricha en francés.
 
D’autras menaças precedentas, signadas per l’FNLP, se passèron tanben en març d’arunan a Gareut e a Sant Nari.

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pimflòid
7.

#4 Pas mau... que partatgi aqueste punt de vista dens las granas linhas. Mercés peu ligam.

  • 3
  • 0
Pimflòid
6.

#5 Quiò enfin los catalans , si que lutan per la loa independéncia. Mes los qui demandan a Coca Cola de har botelhons en catalan, ne'm contes pas que lutan contra l'oligarquia financiària internacionala...

  • 1
  • 0
Ernèst Guevara Jr. L'Avana
5.

Liberacion nacionala de Provença ? En daissant la rèsta d'Occitània dependenta de França e de l'oligraquia financiarista internacionala ? Pausar de bombas al moment que l'ETA pausa las armas per s'acaminar cap a un procèssus à la catalana ? ME sembla plan mai estimable un camin que consistiriá, per de pòbles coma lo nòstre, a s'inspirar sempre mai dels Catalans, dels Escosseses? dels pòlbes a mand de se desliurar de las alienacions seculàrias sens violéncia, sonque amb lo dreit, per tant que possible. Los Basques s'encaminan aital, quitament, e an plan rason.

  • 6
  • 0
Pimflòid
3.

Ne podem pas cridar "òsca" aquiu, si?

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article