Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Marselha: an suprimit la Fèsta del Panier

| mingusmutter
Lo Panier, quartièr popular de Marselha al dessús del Pòrt Vièlh, demorarà sens sa fèsta, que se debanava cada annada, dempuèi 20 ans, a la fin del mes de junh.
 
E mai se qualques politicians esperavan la fin de las eleccions municipalas per o anonciar, ven ja de paréisser l’informacion que la Fèsta del Panier aurà pas sa 21a edicion.
 
Segon çò que podiam legir dins La Provence, la directritz generala del conselh general en carga de la cultura, Annie Colombani, justificava la supression de l’eveniment per de rasons budgetàrias. “Dempuei quauqueis annadas avèm un budget de foncionament en baissa, amb de recèptas reduchas e de despensas socialas en aumentacion”. “Aqueste an eriam per levar 10% a totei o per suprimir la manifestacion. S’es retengut aquela segonda opcion”, çò disiá Colombani.
 
Cal dire qu’amb la supression de la Fèsta del Panier, Marselha perdrà una de sas manifestacions culturalas màgers de dimension sociala e populara, ont totes se podián rescontrar per carrièras. Èra una de las paucas manifestacions de la Ciutat Focèa ont los artistas que trabalhan en lenga occitana avián lor plaça. Èra tanplan lo bonaür dels comerçants del quartièr. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Matieu Castel Marselha
5.

#3 La fèsta dau Panier es despuei totjorn un eveniment ligat au Conseu Generau 13 e a son president Jean Noël Guerini, qu'èra tanben cònsol deis arrondiments 2/3 de Marselha, que se l'atrva per una part lo panier. La comuna de Marselha (e la defendi pas !) a pas grand causa de veire dins aquesta manipòla politiciana.

  • 1
  • 0
garric
4.

Las fèstas popularas se son totjorn fachas aital, sens esperar d'autorizacion. Comprèni pas perqué una demesida de subvencion empachariá de far la fèsta.

  • 2
  • 0
Terric Lausa Quilhan
3.

De rasons financièras!!!!!!!!!!!

Quines paucvals de gausar dire aquò!!! Quines cinics!!!!

La comuna de Marselha gasta mai d'un milions d'€ per an en despensas de recepcion!

http://www.observatoiredessubventions.com/2011/combien-depense-la-mairie-de-marseille-en-frais-de-reception/

  • 4
  • 0
yourineta nimes
2.

Vese dins la seguida de l'article que son de rasons finacièras ???? Es un pauc facile coma rason, que dèuriá ben èstre possible de faire Fèsta a mendre frais. Mai, ont'es la veritat ?

  • 3
  • 0
yourineta nimes
1.

E de que donan coma rason de la supression ?

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article